,

Captació Clients

En les dues entrades al Blog anteriors us explicàvem com crear contingut de valor per a la vostra comunitat amb la tècnica del Content Marketing i us donàvem una pinzellada del Authentic Content i la seva rellevància per aquest any 2017, ara bé, no us vam explicar com captar nous clients a través de xarxes, i és el que us ensenyarem amb una guia ràpida de 3 senzills passos i un afegit per crear una posterior fidelització.

Pas nº1 – Crear una Landing Page

Una Landing Page és similar una web però d’una sola pàgina. Aquest fet genera que no hi haguí “punts de fuga” per a l’usuari, i així aconseguim que no es pugui fer un embolic rebuscant per una web el formulari de contacte o bé, simplement el perdem perquè tenim massa informació i ell poc temps. Les Landing Page han de ser breus d’informació, la mínima necessària, i que generi l’interés de l’usuari en saber-ne més sobre el producte o servei en qüestió. Les dues eines online més intuïtives i amb preus bastant assequibles en els seus ‘packs’ bàsics són UnBounce i Instapage.

Hi ha molts tipus de Landing Page, però nosaltres estarem interessats en les de “Lead Generation” que són les que inclouen un formulari de contacte on l’objectiu serà que l’usuari que hi arribi ens introdueixi les seves dades per a què nosaltres el puguem trucar i donar-li informació personalitzada. Aquesta conversió s’anomena Lead i a partir d’aquest moment aquesta persona passarà a ser considerada un potencial client.

Pas nº2 – Crear Anuncis a Xarxes Socials

La nostra recomanació és fer anuncis o bé a Facebook Ads o Twitter Ads, les dues plataformes són les que aconsegueixen, a priori, un cost d’inversió menor tant si ho calculem per trànsit o conversió (per a poder calcular el cost de conversió, cal instal·lar el “pixel de conversió” de les plataformes al codi HTML de la nostra Landing Page, farem una entrada més endavant detallant aquesta acció, però és molt fàcil i intuïtiu si sigui els manuals tant de la plataforma d’anuncis com de la Landing Page). En qualsevol cas, els anuncis han d’anar vinculats a l’URL de la Landing Page que ja haurem creat, així quan la persona interessada faci clic, anirà a parar a ella.

Sigui quina sigui la plataforma que utilitzem per fer els anuncis, recomanem fer-ne més d’un per poder anar veient quina és la imatge o text que funcionen millor, i així poder optimitzar al màxim el nostre pressupost. Amb un “tracking” correcte a base de UTMs (aquí us deixem una guia de com fer-ho: UTM) podrem saber quins són els anuncis que funcionen millor, i eliminar o millorar els que tinguin un rendiment més baix.

Pas nº3 – A Trucar i a Vendre!

Un cop ens vagin arribant Leads al nostre correu electrònic, ja només ens queda trucar a les persones que han mostrat el seu interès en el nostre producte i/o servei. Recomanem que no deixeu passar més de 24h-48h si voleu que aquest potencial client es faci client de veritat, ja que després d’aquest temps perdrà l’interès en nosaltres o bé ja no recordarà el formulari que va omplir. És essencial fer el primer contacte telefònic amb ell tan bon punt rebem les seves dades de contacte.

Pas Final – Fidelitzar

Ja tenim la nostra nova base de dades de clients, i estan molt contents amb el nostre producte i/o servei, però no ens oblidem que ens poden tornar a comprar en un futur o bé adquirir una altra oferta que tinguem també funcionant ara mateix. Per fidelitzar a aquest client i que ens torni a comprar en un futur, hem d’introduir les seves dades en una eina com si fos Mailchimp i fer-li arribar contingut de valor propi (com les nostres entrades al blog) o bé altres ofertes personalitzades que li puguin interessar, a través de Email Marketing. Tenint molt en compte que el correu estigui adaptat als seus interessos i que no ens arribem a fer pesats de lo repetitius que podem arribar a ser.

Esperem que aquesta guia ràpida de com generar clients a través de xarxes socials us pugui ajudar a incrementar la vostra cartera de clients. Aviat publicarem més entrades al blog on us detallarem pas a pas com fer una Landing Page efectiva, campanyes d’Email Marketing de valor i d’altres eines que podreu utilitzar per enriquir la vostra presència online.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *