Contingut Autèntic

L’“Authentic Content”, traduït al català com a Contingut Autèntic, és el format que dominarà aquest 2017 sens dubte. També conegut com videos “Live”, el seu ús s’ha estès des de Periscope, a Snapchat, a Facebook i més recentment a Instagram, però no podem oblidar que en els seus orígens, aquest tipus de “User Generated Content” (contingut creat per l’usuari), es podia consumir a través de la plataforma regna en vídeos: YouTube.

La raó per la qual aquesta tècnica està en auge, es basa en la ment del seguidor del contingut, que pretén gaudir de vídeos fets per persones, per a persones, estalviant-se asi el consum de marca constant al com està exposat durant la resta del dia. És per això que grans marques com per exemple RedBull tracten de “humanitzar” les seves xarxes, donant accés als seus esportistes patrocinats als seus perfils, perquè siguin ells mateixos els que generin el contingut de forma natural i autèntica.

D’altra banda, també hi ha l’usuari creatiu i innovador, com és el cas de diversos Youtubers, per exemple Shonduras, reconegut mundialment per les seves bogeries amb els esports extrems, que han aprofitat el boom d’aquesta tècnica i es dediquen a crear històries de marca a les seves xarxes socials, que aconsegueixen un abast, interacció i posterior venda, molt més elevats que si el contingut fos creat per la pròpia marca. Aquestes col·laboracions es diuen “Brand Deals” i podríem dir que és una pràctica que neix a partir dels famosos influencers digitals.

Sens dubte, el format ‘video’ ara mateix és el que genera més interacció social-digital, i de moment solament hem vist una petita part del que som capaços els propis usuaris de crear dins de les xarxes. Aquest format va a seguir sent el gran dominador de 2017, i com més apostin per ells Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, etc. ens donaran més possibilitats de creació a nosaltres perquè puguem produir contingut autèntic i de valor per a la nostra comunitat.

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] per a la vostra comunitat amb la tècnica del Content Marketing i us donàvem una pinzellada del Authentic Content i la seva rellevància per aquest any 2017, ara bé, no us vam explicar com captar nous clients a […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *